Ack det är så jobbigt att vara så populär

Jag har noterat att det på senare tid kommit fler och fler människor jag inte känner, eller ens känner till, eller ens har något minne av att jag någonsin har diskuterat med, och vill vara vän med mig på Facebook. Jag är inte den som är den, så ofta klickar jag ”ja” och tycker att det är roligt.

Men titt som tätt är det så att dessa personer inte riktigt förstår skillnaden mellan min privata FB och mina mer offentliga forum, som den här bloggen, eller kanske till och med min Twitter, där jag liksom utgår ifrån att den publik jag skriver för kan och kommer ifrågasätta mig.

Men. STORT MEN. På min privata FB-profil vill jag ha en fristad, jag vill i princip enbart ha medhåll, jag vill ha ryggdunkningar och gilla-markeringar och jag vill att den eventuella kritik som kan vara aktuell kring vad jag delar kommer ifrån VÄNNER, inte debattkåta främlingar.

Förstår ni skillnaden?

Men visst, jag förstår också smidigheten i att kunna diskutera på FB, där man får direkt respons och uppdateringar och kan pinga in folk och så vidare. Det är skitsmart. Jag älskar sociala medier av dessa anledningar.

Så därför ger jag er nu den officiella Facebook-sidan för den här bloggen:

Så! Tadaa!

In med er och gilla nu.

(Obs! Ni som redan är mina FB-vänner – jag kommer inte autopublicera mina blogginlägg på privata FB-sidan längre, så om ni tyckte att det var så himla smidigt att få senaste inläggen direkt i feeden, kom ihåg att gilla för fortsatt servering.)

Läs också:

pinterestpinterest

flattr this!

Kategorier: Blogg, Media

3 Responses to Ack det är så jobbigt att vara så populär

  1. NOOOOOOOOOOO!

    Eller ja, det är väll bra att kunna skilja på ens privata och offentliga liv … eller nåt.

    • Ja alltså, det enda som sker nu är ju att det blir ytterligare en plats att diskutera på (plus att jag kan få ha min privata FB ifred från diverse diskussionslystna).

  2. Hmm…en gång var jag en debattkåt främling ;) Men det kanske gick bättre för att jag började med att presentera mig, berätta om mig själv och säga att jag kände att jag skulle få ut något av meningsutbyten med dig. Men jag är fortfarande en debattkåtbock som lärde känna dig genom din blogg ;)