Roligt vs Glittrigt

Författare: Allis Öster
Bokförlag: Tukan Förlag.

Jag behöver inte skriva någon förklarande text som påvisar hur innihelvete absurt jag tycker detta är, väl?

Nej väl.

Bild hittad på Facebook.

Kommentar-update av PeterO:

Enligt Bokus passar den rosa boken tydligen bra ihop med “Prinsessor – pysselbok med klistermärken”. Den blå passar däremot bäst med “Här kommer polisbilen – Halvan”

Läs också:

pinterestpinterest

flattr this!

14 Responses to Roligt vs Glittrigt

  1. Nope, själv älskar jag såväl rosa som glitter. Men när jag var singel (eller ens nu) så skulle jag aldrig dra på mig en fluffig rosa kofta med mycket glitter. Blir helt enkelt bortvald då….

    Men om vi kämpar hårt så kanske min sonson kan göra det ;)

    • blir bortvald? Jag brukar tänka att det bara är bra att bli bortvald av de som jag måste spela en roll för att attrahera. Kvar står de som är ärliga och öppenssinniga.

  2. Det sjukaste är ju inte att det (som vanligt) bara finns ett blått, ”roligt”, ”häftigt” och ”tufft” eller ”rosa”, ”fint” och ”glittrigt” alternativ att välja mellan samt att det utifrån bilderna är uppenbart vilket kön som förväntas vilja ha vilket. Det är visserligen också sjukt dumt men det sjukaste av allt är hur små flickor uppenbarligen förväntas tycka att städning är så pass kul att de vill ha med det i sin pysselbok, vilka barn tycker att städning är kul? Jag tyckte det då inte i alla fall (tycker fortfarande inte det). Att barn kan tycka att det är kul med snygga bilar förstår jag, det tycker jag också (även om jag föredrar den äldre varianten, ofta kallade veteran). Men städning, WTF?

  3. Jag städar hellre än åker bil, men det vill inte matriarkatet veta av (personlig analys). Att tjäna ihop till en sån där sportbil tarvar ju sin ”man”.

    Jag trodde först att boken var från 80-talet, men att vissa föräldrar vill forma sina barn på ett visst sätt är nog tidlöst.