Påskkärring kan du va själv.

Vad i helvete, ska det inte gå att lämna debatten ens några veckor utan att den ska eskalera in i absurdum? Nu har det hunnit ske så mycket fruktansvärt konstiga saker så jag inte ens vet var jag ska börja nysta. Dessutom känner jag mig lite ringrostig, efter påsk och allt.

Jag tror att jag går lite mjukt ut med en hälsning till Blondinbella från min son, vars favoritfärg enligt egen utsago är ”regnbåge och guld”:

kanduvasjalv

Och hör sen!

Läs också:

 • PausbildPausbild
 • ”Mamma, varför ska män beskydda kvinnor?” ”Mamma, varför ska män beskydda kvinnor?”
 • Så himla typiskt barnSå himla typiskt barn
 • Till och med ett barn fattar detta. Till och med ett barn fattar detta.
pinterestpinterest

flattr this!

6 Responses to Påskkärring kan du va själv.

 1. Om de mest fanatiska likhetsfeministerna räknas som vänsterextremister, då borde Blondinbella räknas som högerextremist. Anklagar man feminismen för intolerans får man faktiskt bevisa sin egen liberalism/individualism först. Vägrar hon ta ordet hen i sin mun får hon väl säga ”vad söt han eller hon är” alternativt fråga om könet, det frågetecknet har faktiskt existerat betydligt längre än likhetsfeminismen.

  Förresten så var jag också påskkärring när jag var barn, påskgubben känns som en fantasilös motsvarighet, ett år var jag trollkarl (eller ja, ”häxmästare” som det så fint heter när mannen tar sig an dessa kvinnliga krafter), och jag önskar att jag hann med att vara djävulen också någon gång (som ju också firar häxsabbaten på Blåkulla). Okej nu blev det lite OT, men som sagt…jag föredrog så klart också påskkärringar före påskgubbar :D

 2. Hahaha, det lär kännas när man får en pik av ett litet barn som dessutom verkar ha mer sofistikerad tankeverksamhet än man själv har. High five!

 3. En annan rolig bild på temat påskkärringar.

  Ser framemot fler inlägg från dig efter pausen. Även om du kanske fortfarande hatar mig :( (som varande människa från Internet)

 4. Eeerk.. inlägget du länkade till, och några av kommentarerna gjorde mig verkligen illamående..
  Söt bild dock!

  Hinner inte svara Blondinbella just nu, måste iväg.. men herregud.

  ”OMG barnvagnan är inte överväldigande blå eller rosa, vad ska jag då säga!? ‘vad söt .. ehh.. är?’ För jag kan ju ALDRIG säga hen, det är ju bara FEL trots att det ordet passar PERFEKT här. Eller ‘Vilket sött barn, det går ju inte heller, hur ska då barnet veta om det har en penis eller ej?’ ööhhhh”

  Nej usch.. kanske är bra att jag inte hinner svara just nu, då skulle jag bara bli överaggressiv. Får ta ett par timmar att lugna ner mig.

  Kram!

 5. Hahaha, den perfekta responsen på ett av de skummaste inläggen i genusdebatten på sista tiden. OM det nu är så att människor inte förstår att de MÅSTE könskoda sina barn så att Blondinbella slipper känna sig dum, så vore ju ordet HEN perfekt att använda just där. Inlägget är en paradox, milt sagt! Mina påskkärringar till barn instämmer i den sons hälsning till henne ;-)