Sociala medier-paus

Ja. Nu ska jag göra den där grejjen. Den när man pausar från sociala medier inklusive sin blogg. Jag tänker mig att en månad är en rimlig tidsrymd att sikta på, så får jag väl utvärdera efter det.

Anledningen? Det finns många.

Bland annat att jag inte har läst en bok sen jag fick min iPad. Jag har 10 svinbra böcker liggandes i en hög bredvid skrivbordet, men jag kollar tydligen hellre Facebook än plockar upp en bok när jag tar en paus nu för tiden. Och att jag inte har scrapbookat sedan jag startade den här bloggen, i princip (förutom en gång när jag bloggade om att jag scrapbookade). Jag saknar det.

Också för att jag har börjat röka igen och genast måste sluta med den skiten. Och eftersom rökandet är jävligt förknippat med att sitta på balkongen halva natten (eftersom jag försöker låta bli att röka inför mina barn och således tar igen det efter läggdags) och där i nattmörkret ranta omkring på diverse forum måste jag försöka skaffa bättre vanor över hela linjen, så att säga.

Men även för att jag bara blir mer och mer sur och obalanserad av den sorts diskussioner som ofta blir den vanligaste varianten online, som jag själv initierar mer och mer dessutom. Jag saknar de nyanser som kommer av AFK-interaktion, som JAG kan bidra med AFK men som jag skalar bort på 140 tecken. Jag gillar det inte. Att jag gör så.

Min internetpersona och den jag är ”på riktigt” står för långt ifrån varandra just nu, och jag behöver ta en paus för att hitta balansen igen. Hitta tillbaka till mig själv. Sluta provoceras av lättillgängliga länkdelningar och hitta andra sammanhang, med riktiga människor och inte bara andras avatarer.

Dessutom har det blivit vår. Jag vill ut och springa. Jag vill sitta i solen och läsa en god bok. Jag vill gå till en lekpark och gunga med mina barn. Jag vill rita. Jag vill träna. Jag vill ringa mina vänner och snacka i timtal.

Så jag tar en paus från Internet.

Det går bra att lägga till mig på skype (pixelbitch) eller kontakta mig via mail och eventuellt google-chatten, om man vill mig något. Jag kommer förmodligen . Det här att ta foton var också en sak jag gillade förr i tiden och vill börja mer med igen.

Men annars ses vi om en månad när jag eventuellt är tillbaka igen.

Ta hand om er så tar jag hand om mig under tiden.

peaceoutPeace out.

Läs också:

 • Underbar och älskad av allaUnderbar och älskad av alla
 • 2011, 2012, yadda yadda2011, 2012, yadda yadda
 • I <3 the Interwebs (och Stockholm)I <3 the Interwebs (och Stockholm)
 • Svacka/frågestundSvacka/frågestund
pinterestpinterest

flattr this!

9 Responses to Sociala medier-paus

 1. Hej Sonja skriver:

  Ha det bra! Superbra!

 2. Hazel skriver:

  Det lyder som en rigtigt god idé. Jeg har i hvert fald været virkelig glad for, at jeg har slettet min facebookprofil. Netop at slippe for alle de der provokerende diskussioner og al den tid, jeg kunne bruge på at tænke ”Skal jeg svare på det her? Eller skal jeg ignorere det? Og hvad skal jeg i så fald svare?” Har fået meget større tillid til menneskeheden igen, siden jeg forlod Facebook. (Samtidig overvejer jeg af og til lidt, om jeg burde lave en ny for bedre at kunne holde alle opdateret på det her sygdomshalløj, men omvendt er jeg vel snart ovre det stadie, hvor der er så meget nyt at fortælle).

  Anyway, nyd din pause!

 3. Cathrin skriver:

  Jag känner ju igen mig bara allt för väl. Ha det fint i solen.

 4. Deus skriver:

  glhf

 5. Ingrid skriver:

  Trevlig vår!
  Du kommer vara saknad. :)

 6. Freja skriver:

  Ha det bra, jag saknar dig redan…

 7. Hmm skriver:

  Ha det så skönt i solen så väntar jag här ;)

 8. Olle Oljud skriver:

  hmm.. har saknat dina bloggar i mitt flöde. Det har varit mest Lady Dahmer, When Darkness Falls och Mina Sanna Ord…
  men också lite skönt att det varit förhållandevis lugnt. When Darkness Falls har skickat ut minst 2 långa inlägg per dag.. jag låg efter flera veckor ett tag. Hen skriver bra, men det tar sån tid att läsa.
  Sanna har inte heller skrivit så mycket på länge, hon brukar ju också skriva bra..
  Men det är skönt med semester också! <3

 9. Oskar skriver:

  Ja, önskar dig en trevlig vår!