WTF!? is this? It’s WTF!?

Åh! Det är mig en så extremt stor glädje att kunna annonsera att WTF-projektet härmed är igång igen!

(För er som är nya och inte hängde med på detta i vintras kan jag upplysa om att det till och med har en egen kategorilänk här till vänster under “Kontakt” och så vidare, där ni kan hitta de tidigare publicerade verken.)

WTF!?-projektet är kort berättat följande:

En samling berättelser, verkliga historier, från feminister, antifeminister, feminismkritiker, okategoriserbara, kort sagt alla möjliga med en stark åsikt om jämställdhetspolitik, illustrerade av mig i serieteckningsformat. Det hela började som ett skolprojekt, men blev något mycket större som betydde riktigt mycket för mig personligen, och även för många andra, har jag fått veta.

Det viktigaste för mig är att så många röster som möjligt får höras, från så många perspektiv som möjligt. Min förhoppning är att när man läser dessa serier, sida vid sida, så ska man uppleva en känsla av förståelse. Man ska veta att detta, det jag läser nu, är en upplevelse någon har haft, som har satt spår i denna personens själ. Som har varit med och format denna människas inställning till feminism/antifeminism/patriarkat/matriarkat/vad man nu vill kalla det.

Det behöver inte alltid handla om första gången man började reflektera över orättvisor, som Marielles berättelse från när hon gick på dagis. Det kan lika gärna vara en händelse från alldeles nyss, som denna mammas eller denna pappas upplevelse. Det kan vara en hel kontext, som denna antifeminist upplever, eller upplevelsen av ett helt samhälles krav på utseende. Det kan vara en händelse som just då inte upplevdes som WTF-aktig, men som i efterhand blivit det, som min egen berättelse. Det kan vara ironiskt på gränsen till lustigt. Det kan vara fruktansvärt sorgligt.

Det kan vara från nutiden, eller från 25 år sedan, som dagens nya WTF-historia.

Det enda kravet är att det är något som satt sina spår.

Väl bekomme.

Vill ni vara med?

Skicka era historier till hannah@onewaycommunication.co å det snaraste!

 

(Obs. Jag kommer uppdatera detta inlägg med en bild i högre kvalitet imorgon. Det här blev ju inte så snyggt. Men nu orkar jag inte vänta mer.)

11 Responses to WTF!? is this? It’s WTF!?

  1. […] Hannah har dragit igång sitt wtf-projekt igen, som handlar om olika personers tillfällen då de insåg att det finns könsroller eller ojämlikheter mellan könen. Projektet är tänkt att handla om både feminister, antifeminister, jämställdister eller människor som bara har åsikter om jämställdhetspolitik. Bredden på åsikterna som presenteras gör det intressant, tycker jag. […]

  2. Intressant, jag har många historier från mitt egna liv, får se om jag skickar iväg nåt. Tack för en intressant blogg :-).

Svara