Ny bloggregel: registrering före kommentarer

Jahapp hörni.

Jag har tröttnat på alla skräpkommentarer skickade av människor som uppger mailadresser i stil med feministfitta@sugminkuk.nu, så därför har jag infört ett nytt system gällande kommentarerna, så jag slipper ligga på och radera en massa trams hela tiden. Det är ju synd att det faktum att vissa folk inte kan uppföra sig ska behöva gå ut över alla, men så är det.

Men eftersom jag inte heller vill ha ett kösystem där jag måste godkänna varenda liten kommentar, eftersom det förstör diskussionsflödet, har jag nu gjort såhär:

Första gången ni efter detta ska kommentera, ska ni registrera er och ange en giltig mailadress (detta gäller förstås inte de som redan är registrerade). Då kommer ett tillfälligt lösenord/verifieringskod skickas till er mail, och efter att ni fyllt i den kommer er första kommentar hamna i en granskningskö, men efter att den första blivit godkänd är det fritt fram att kommentera hur mycket ni vill framöver utan några väntetider eller godkännanden av något slag. Ni kan givetvis också byta lösenordet efteråt.

Detta torde inte gälla er som kommenterar via Twitter eller Google, ni fortsätter bara som vanligt. Kan dock hända att jag måste godkänna er första kommentar, men det är bara den första i så fall.

Detta är inte ett sätt att försöka avanonymisera kommentarer, ni får vara hur anonyma ni vill, och skapa hur många anonyma mailkonton ni vill. Men om ni gör er det besväret betyder det förhoppningsvis att ni faktiskt har något att säga, och inte bara är ute efter att vara irriterande.

Jag inser givetvis att detta förmodligen innebär en minskning i antalet spontana kommentarer. Men ärligt talat föredrar jag färre men relevanta kommentarer än många som skrivs utan eftertanke och i affekt. Vi kan se det lite som “ta tio djupa andetag innan du publicerar det där”.

Och jag hoppas att alla ni som faktiskt brukar sköta ert kommenterande snyggt har överseende med det här engångsbesväret.

Det är för diskussionsklimatet jag gör det.

 

(Jag hoppas också att den här pluginen inte kommer störa kommentarer via twitter och google, om ni som brukar kommentera via dessa konton upplever besvär får ni gärna maila mig på hannah@onewaycommunication.co).

 

19 Responses to Ny bloggregel: registrering före kommentarer

  • Och speciellt för att jag fått så fina kommentarer om att samtalstonen i kommentarerna är så god! Det vill jag ju gärna behålla, alltså.

 1. Det låter som en praktisk lösning för att slippa allt för mycket spam och tramskommentarer. Trist att man inte verkar kunna länka till sin egen blogg, dock.

 2. Vissa anstränger sig en hel del bara för att få skriva något störande eller trolligt. Men du tappar nog de värsta. Men så blir det väl med bloggar till slut. With great power comes great responsibility and a great login and approval system?

 3. Tyvärr ett bra initiativ. Räknar med att sällan hålla med dig, men det är därför jag läser här.

  Poängen med detta inlägg är att det var problem i början att kommentera via mobil. Dock, om detta meddelande fungerar så är problemet fixat.

  • Aha! Vad bra att du sa till, det är ju såna saker jag har svårt att märka själv. Men fråga mig inte varför det plötsligt fungerade. Dock: gött. 🙂

   Och det är såklart inte så att jag bara vill ha kommentarer från folk som håller med mig, absolut inte, men det blir ibland lite väl jobbigt med de som bara är arga och inte vill ha en dialog alls.

Svara