Lista från den ljusa sidan.

Jag har just haft ett chatsamtal med min mamma. Hon var alldeles överdrivet klämkäck och försökte se allt från den ljusa sidan vilket inte alls är vad man har lust att höra när man sitter och liksom gottar sig i sin egen bitterhet. Men okey, jag ska försöka. För din skull då, morsan.

Här följer en peppig lista på saker jag skrattat åt idag:

1. Alf B. Svensson. Eftersom det är så extremt roligt att han först anklagar “genusfundamentalisterna” för en massa hittepå och därefter propagerar för den värsta sortens radikalfeministiska könskompensatoriska utbildning. Haha! Extra skrattbonus också på det här citatet:

Flickor är mer språkligt begåvade än pojkar. De är mer ambitiösa och motiverade och har bättre betyg i alla ämnen utom idrott. Dubbelt så många flickor läser vidare vid universitet och högskola. De har däremot sämre psykisk hälsa, framförallt i tonåren. Förmodligen för att de har en medfödd större sårbarhet.

Jag utgår ifrån att det första i det stycket förmodligen beror på att flickor har en medfödd större ambition, motivation och fallenhet för intellektuella och akademiska intressen.

2. Hanna Fahl’s lista över programledare som likt Petra Mede fått frågor kring hur de ska klara av sitt tv-jobb med ett litet barn bakom kulisserna. Okey, den pekar bara på det uppenbara men det är roligt ÄNDÅ.

3. Purres inlägg om mig. Okey, det fick mig inte att skratta lika mycket som det fick mig att le stort, men det får räknas.

 

För övrigt: Tusen tack för alla era snälla kommentarer till mitt ledsna inlägg häromdagen. Jag uppskattar det mer än jag kan uttrycka i några inlägg eller kommentarer, så vet bara detta allihop: jag bloggar igen och det är fanimej er förtjänst. Tack.

31 Responses to Lista från den ljusa sidan.

 1. Jag tycker inte att du på ett korrekt sätt återger vad Alf B. Svensson skriver i sin artikel. Avsnittet du citerar hänger nämligen samman med en statlig rapport, så i sådana fall är det den du bör skratta åt. Skribenten hävdar förresten att den som ifrågasätter genusdoktrinen blir hånad. Någonting säger mig att han precis bevisades ha rätt.

  • Vet du vad? Jag ska ta och läsa den där rapporten, och om det i den står något om “flickors större medfödda känslighet” som orsak till flickors sämre psykiska mående i tonåren så ska jag offentligt be om ursäkt till Alf samt äta upp min hatt.

   • Skulle rekomendera att läsa Amanda J. Roses (m.fl) forskning kring samm-ältande (co-rumination) då det tycks förklara könsskilnaderna i depression mer än “flickors större medfödda känslighet”.

    T ex:

    Rose, A. J. (2002). Co-Rumination in the Friendships of Girls and Boys. Child Development, Vol. 73, No. 6, p. 1830 – 1843.

    Rose, A.J., Rudolph K.D. (2006). A Review of Sex Differences in Peer Relationship Processes: Potential Trade-offs for the Emotional and Behavioral Development of
    Girls and Boys. Psychological Bulletin, 132 Vol., 1 No., p. 98–131

    Rose, A. J., Carlson, W., & Waller, E. M. (2007). Prospective Associations of Co-Rumination With Friendship and Emotional Adjustment: Considering the Socioemotional Trade-Offs of Co-Rumination. Developmental Psychology, Vol. 43, No. 4, p. 1019 – 1031.

    Det har säkert kommit till fler studier efter det men jag har inte hållit koll sedan 2009.

 2. Gött å höra 🙂

  Betyder detta att min plan på att bjuda på tank-boost i Outland får läggas på is? 😛

   • Lätt fixat med en DK. Har inte kört något annat än lvl 80-90 på 100 år, så jag bangar absolut inte omväxlingen.
    Snabba dungeon-köer med Tank också, för du kör säkert Holy som offspec för att du e tjej! 🙂

   • Du går till din Pala-tränare och säger “tja! jag vill ha dual specs”, och han ba “ok, men du får pröjsa typ 10g”

   • Jaja jojo så mycket har guildet hunnit berätta för mig också, det är mer en fråga om “blir det inte otroligt masigt med tanke på måste ha olika uppsättningar gear”?

   • Böla lite för någon tailor så att denne tröstar dig med 4st stora väskor. Sen behöver du nog inte fylla varenda slot med off spec gear medans du levlar. Du kan nog plocka upp en quest reward här och där när det inte finns någon bra reward för Retri. (Alltså man behöver inte vara proppad med rätt sorts gear för att kunna heala eller tanka en dungeon. Dom är ganska sönder-nerfade)

    Hur som helst smidigt att ha. Skönt att köa lite dungeons ibland för omväxling och snabb XP + bra loot. Då är det sjukt mycket snabbare köer som tank eller healer.

   • Jag har redan skitstora väskor (fulla med blommor och ink, mvh herbalist/inscription) men jaja, jag får väl kolla på det då. 🙂 är mitt real ID samma som mailadressen jag loggar in med eller?

   • Måste bara fråga… nu ser jag ju att Björn2 förmodligen inte är våran Björn, men är Björn(1) det? Eller kommenterar han här? Vad heter han i så fall?

   • Hos Billing var det någon Björn som kommenterade, så jag lät fantasin flöda. Vetifan om jag sett nån Björn (1) kommentera här.

   • Sent och lvl62 blev det.. Skapligt ovant att inte kunna skicka över pengar och väskor mm..

    Men nu står Wreckage där.. din egen välkomstkomitté i Honor Hold 😛

 3. @ Hannah

  Det här borde jag ha skrivit i samband med ditt inlägg om jobb nyligen, men jag läste det först nu, så jag kommenterar här i stället. Ditt inlägg berörde mig mycket, inte minst eftersom jag själv befunnit mig i en lite liknande situation och ungefär i samma ålder. Jag ska därför inte komma med hurtiga uppmaningar i stil med att “kämpa på!”, för även om det är så, så hjälper det inget.

  I stället ska jag ge dig (och eventuellt andra som befinner sig i en liknande situation) ett råd baserat på min egen erfarenhet:

  Ge upp, genast!

  Saken är nämligen den, om jag tolkar dig rätt, att du har en utvecklad uppfattning om vad du är bra på och ungefär vad du vill göra med det. Gissar jag rätt om jag säger media eller kultursektorn? Du hoppas innerligt att något intressant jobb ska öppna sig, men det har det tydligen inte gjort. Tiden går och yngre människor kommer in i de där branscherna och skaffar sig arbetserfarenhet.

  Det är här det blir fel för dig, för antagligen ställer du dig inte frågan: Vad annat kunde jag bli bra på? Lösningen på mitt problem var egentligen inte min egen insikt lika mycket som slumpen, men hur det än var, så läste jag in en gedigen utbildnng inom ett område som jag endast hade en högst diffus uppfattning om tidigare. Nu är jag faktiskt en hyfsat respekterad expert inom det området, även utomlands.. Så kan det gå.

  Vad jag vill säga med detta är att du kunde investera något år på att bli någon du inte kan föreställa dig idag, Varför inte t.ex. elektriker eller sjökapten? Bara för att nämna två av otaliga möjligheter. När du minst anar det kommer dina tidigare erfarenheter att komplettera din nya roll.

  Jag hoppas att det framgår att jag verkligen skriver detta i bästa välmening, våra vissa åsiktsskijaktligheter till trots. Din text berörde mig, som sagt.

  • Absolut ett bra tips (givet att problemet är det du säger) …utom det där; “ge upp, genast!” för det är väll ändå inte oförenligt att hålla drömmen vid liv samtidigt som man letar andra vägar?

   • Poängen är att det finns en risk för att man fastnar i något slags saknad över det man inte fått eller uppnått. Det är lite som med ett förhållande som tagit slut. Acceptera och gå vidare! Den som blir kvar och ältar kommer inte vidare. Det är bättre att bryta en gång för alla och lägga all kraft på det nya.

   • Jag köper det resonemanget, men modifikationen att det då beror på hur man är som person. Dvs. är man kapabel att hålla drömarna vid liv utan att älta det förflutna “go for it” om man vet att man ofta ältar det förflutna gå vidare.

   • Man kan kanske lösa det genom att skaffa något annat än jobbet man inte fick att älta… Ersätta en smärta med en annan…

   • Haha, ja kanske det, bara det inte blir för mycket ältande… men när jag reflekterar över det så kan det faktiskt vara en fungerande strategi (givet att man klarar av det, vore synd om man fick två saker att älta) 😀

   • Jo, det kan ju bli lite jobbigt, men å andra sidan så har dygnet ett begränsat antal timmar så ältandet måste liksom delas upp mellan dem på något sätt.

Svara