JAG FUCKING KLARA’T!

JAG HAR JUST ÖVERLEVT DE VÄRSTA VECKORNA NÅGONSIN och dessutom, hoppas jag fan verkligen, med gott resultat.

Recap: Sist jag skrev personligt här på bloggen var det 5 dagar innan skolstart på Masterprogrammet i Media- och Kommunikation. This will be so awesooooome tänkte jag och var nöjd och belåten. Tills tre dagar senare när CSN behagade upplysa mig om att jag saknade 10 poäng innan jag kunde få studiemedel.

Fuck.

Anledningen till att jag saknade dem var för att sist jag försökte plugga, för två år sedan, då mastern i Global Politics, hade jag precis fött Alve typ 5 dagar tidigare och tänkte att det kommer ju gå skitbra detta, föda barn och plugga samtidigt har jag ju gjort förr, det här kommer gå som smort.

Men det visade sig att Alve var lite av en annan sort än Vilde, och jag hamnade bara längre och längre efter i pluggandet, och efter bara någon månad var jag tvungen att hoppa av.

MEN eftersom CSN redan hade betalat ut två månaders studiemedel så tyckte de nu då att jag behövde ta igen 10 poäng innan de vill bevilja mig något nytt. Och att nyss ha fött barn räknades absolut inte som förmildrande omständighet.

Fuck fuck fuck tänkte jag och började desperat leta efter någon distansutbildning som jag kunde läsa parallellt med mastern för att snabbt som ögat få ihop de här poängen, för mastern var nämligen så listigt uppbyggd att det först kom två 2,5-poängskurser och sedan en 10-poängs, så om jag bara läste den skulle det alltså dröja till januari innan jag hade mina poäng.

Så hittade jag en kurs med sen öppen anmälan på 7,5 poäng , Svenska I: text och tal. Jag ba why not. Ansökte, kom in en vecka senare. Och man hade ju kunnat tänka sig att det skulle vara piece of cake MEN det var så sjukt många moment! Så många olika text- och taluppgifter som skulle utföras och lämnas in nästan dagligen – samtidigt som masterprogrammet inte håller speciellt lågt tempo heller, och på andra delkursen nu skulle vi skriva ett tämligen stort grupparbete dessutom.

Så de senaste två veckorna har jag gått upp mellan 4 och 5 på morgonen för att få ett försprång på dagen, pluggat, gjort frukost och matpaket till ungarna, vinkat av dem, fortsatt plugga, hämtat ungarna vid 16:30, lagat mat och pluggat samtidigt (om ni undrar var Nijas är i allt detta så jobbar han också 200% under den här perioden nu för att jag ju inte har någon inkomst), nattat barnen, förhoppningsvis inte somnat själv, gått upp och pluggat lite mer, stapplat i säng, och upprepat.

Men ta mig jävla tusan, i onsdags hade vi skickat in grupparbetet och i fredags hade vi presentation på det som gick över förväntan, och de sista fem texterna på svenskakursen som skulle in fredag kl 17 var inlämnade klockan 15 redan. Och nu är jag KLAR med dubbelplugg! Hoppas jag. Under förutsättning att jag blir godkänd då men det utgår jag ändå ifrån.

DESSUTOM!!!!

Har vi äntligen lyckats flytta in i lägenheten! Den är inte helt klar än men det skiter vi i. Och det är helt underbart. Den har blivit helt underbar. Från ett jäkla renoveringsprojekt till en dröm. Se bara:

lägenheten_före

Kök före.

IMG_6494

Kök efter.

OMG där bor jag.

Resten av lägenheten får ni se en vacker dag när vi typ fått upp gardiner och sånt.

NU! Ska jag vila. Hela helgen. Pga har feber men har ignorerat det i flera dagar nu på grund av skolan. Vilken lyx! Att ha tid att vara sjuk. 🙂

 

ett svar to JAG FUCKING KLARA’T!

Svara